Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

fogalomtar:epszerk:hoszigeteles [2012/06/06 17:55]
127.0.0.1 külső szerkesztés
fogalomtar:epszerk:hoszigeteles [2021/06/28 15:54] (aktuális)
sorszám 26: sorszám 26:
  
 ---- ----
- 
- 
  
 [[http://epitesimegoldasok.hu/index.php?id=megtartando-homlokzatu-epuletek-utolagos-hoszigetelesenek-lehetosegei|Megtartandó homlokzatú épületek utólagos hőszigetelésének lehetőségei (epitesimegoldasok.hu)]] [[http://epitesimegoldasok.hu/index.php?id=megtartando-homlokzatu-epuletek-utolagos-hoszigetelesenek-lehetosegei|Megtartandó homlokzatú épületek utólagos hőszigetelésének lehetőségei (epitesimegoldasok.hu)]]
 +
  
 A belső oldali hőszigetelés mellett gyakran sok racionális érv szól, néha pedig – például műemléképületek esetén – nincs is más lehetőség az utólagos hőszigetelésre. Azonban a tervezés ilyen esetekben nagyságrendileg nagyobb felkészültséget igényel a tervező részéről – derül ki cikkünkből, mely a BME-n végzett kutatásokon alapul. A belső oldali hőszigetelés mellett gyakran sok racionális érv szól, néha pedig – például műemléképületek esetén – nincs is más lehetőség az utólagos hőszigetelésre. Azonban a tervezés ilyen esetekben nagyságrendileg nagyobb felkészültséget igényel a tervező részéről – derül ki cikkünkből, mely a BME-n végzett kutatásokon alapul.
sorszám 36: sorszám 35:
  
 A belső oldali hőszigetelésekhez használatos rendszerek és anyagok csoportosítása sok szempont szerint megtehető. A különböző gyártók eltérő anyagainak összehasonlíthatósága miatt a legcélravezetőbb csoportosítás a rendszerek épületfizikai működése alapján történhet, különös tekintettel a kialakítandó szerkezet nedvességháztartására. Ez alapján négy fő csoportot különböztethetünk meg. A belső oldali hőszigetelésekhez használatos rendszerek és anyagok csoportosítása sok szempont szerint megtehető. A különböző gyártók eltérő anyagainak összehasonlíthatósága miatt a legcélravezetőbb csoportosítás a rendszerek épületfizikai működése alapján történhet, különös tekintettel a kialakítandó szerkezet nedvességháztartására. Ez alapján négy fő csoportot különböztethetünk meg.
 +
 +
 +----
 +
 +
 +[[http://www.epitesimegoldasok.hu/index.php?id=a-belso-oldali-hoszigetelesrol-objektiven|A belső oldali hőszigetelésről objektíven (epitesimegoldasok.hu)]]
 +
 +
 +Sok oka van annak, hogy szeretnénk belülről hőszigetelni. Az egyénileg, lakásonként is elvégezhető beavatkozás vonzó, a költség is kisebbnek látszik az állványozással egybekötött külső oldali hőszigeteléshez képest. Sokan azonban nem tudják, hogy ennek az eljárásnak vannak buktatói – de jó megoldás is létezik.